Nieuws

 

 

30 september hebben we weer onze jaarlijkse Standaard Jachthonden Proef gehouden.

Het was een prachtige dag, ook wat het weer betreft. We hebben allen genoten van mooi hondenwerk, de proeven liepen goed door, waardoor we bijtijds op het terras van de camping de Italiaanse Meren gewacht hebben op de uitreiking van de proeven. Complimenten aan het gehele team van onze stichting. Alle hulpen super bedankt! Zonder alle vrijwilligers kan niets georganiseerd worden. 

Marijke Hofstede is ruim 10 jaar secretaris en penningmeester geweest en stopt eind van dit jaar. Gelukkig is er een goede opvolger gevonden. Hanke Geessink gaat haar per 2024 opvolgen. Er is haar een mooie bos bloemen aangeboden. 

Op 2 maart 2024 organiseert onze stichting de Provinciale Jachthonden proef bij de mooie locatie bij de Italiaanse Meren. Op deze proef strijden voorjagers met hun hond on de eer om de beste combinatie van Gelderland te zijn op het gebied van Meervoudige Apporten. 

 

De zomercursus van 2023 

Deze cursus hebben we op 27 juni afgesloten met een onderlinge SJP. Voor sommigen was dit een eerste kennismaking hoe een SJP verloopt. De voorjagers en hun honden deden hun best, maar we zagen toch door spanning dat er nog veel te trainen is. Een gezellig samenzijn na afloop met een BBQ en een drankje maakt veel goed.
Uitslag onderlinge SJP
1e jaar
  1. Helen Baarslag met Lex  B met 77 pnt
  2. Wim ten Hoopen met Nouska C met 46pnt
  3. Antonius Levering met Odo C met 38 pn

2e jaars

  1. Sander Haitink met Thura B met 76 pnt
  2. Marieke Kammeijer met Vadasz B met 69 pnt
  3. Edwin ten Have met Ayla B met 65 pnt

 

 

 

 

Op 22 september 2022hebben we afscheid moeten nemen van onze trainster Truus te Winkel.  Truus is na een kort ziekbed overleden. Ze is, zoals menigeen zei, in het harnas gestorven.  Zondag, 14 dagen eerder heeft ze nog puppy en jonge honden training gegeven.   Zij was voor de jachthondenliefhebber, voorjagers en jachthonden trainers een groot voorbeeld. Haar kennis en ervaring zal nog vaak gemist worden.  Vele voorjagers en (ex)cursisten hebben een erehaag gevormd samen met hun jachthond tijdens de uitvaart. Het was heel indrukwekkend, Truus was een bijzonder mens, ze heeft dit dik verdiend.

 

Voorheen had onze stichting de Dick Wiggers wisselbokaal, voor de beste presterende cursist van onze jachtopleiding. Doordat we nu op een andere locatie onze SJP houden, hebben we een nieuwe wissel bokaal. Om Truus in onze gedachte te houden, hebben we deze bokaal (een mooie jachthond met fazant) de Truus te Winkel bokaal genoemd.  Hoe mooi is het dat Marijke op de Weegh dit jaar de beste presterende cursist is. Truus en Marijke kennen elkaar al jaren. Zo hebben ze samen in 1999 de jachtakte gehaald. De dochters van Truus hebben samen de bokaal uitgereikt aan Marijke. Het was een bijzonder moment.