Nieuws

Standaard Jachthonden Proef 24 september 2022

Onze stichting heeft op 24 september de jaarlijkse standaard jachthondenproef gehouden bij de mooie terreinen van de camping de Italiaanse Meren te Winterswijk Kotten.  Het was perfect hondenweer, niet te warm, te koud, te nat, te droog. Met andere woorden een geslaagde dag. We bedanken iedereen die dit mogelijk maken, uiteraard de keurmeesters, maar vooral de hulpen. Zonder hulp kan er geen proef/map georganiseerd worden. Hulde.

U vindt de foto’s van deze dag op de pagina foto’s/uitslagen.

Op 22 september hebben we afscheid moeten nemen van onze trainster Truus te Winkel.  Truus is na een kort ziekbed overleden. Ze is, zoals menigeen zei, in het harnas gestorven.  Zondag, 14 dagen eerder heeft ze nog puppy en jonge honden training gegeven.   Zij was voor de jachthondenliefhebber, voorjagers en jachthonden trainers een groot voorbeeld. Haar kennis en ervaring zal nog vaak gemist worden.  Vele voorjagers en (ex)cursisten hebben een erehaag gevormd samen met hun jachthond tijdens de uitvaart. Het was heel indrukwekkend, Truus was een bijzonder mens, ze heeft dit dik verdiend.

 

Voorheen had onze stichting de Dick Wiggers wisselbokaal, voor de beste presterende cursist van onze jachtopleiding. Doordat we nu op een andere locatie onze SJP houden, hebben we een nieuwe wissel bokaal. Om Truus in onze gedachte te houden, hebben we deze bokaal (een mooie jachthond met fazant) de Truus te Winkel bokaal genoemd.  Hoe mooi is het dat Marijke op de Weegh dit jaar de beste presterende cursist is. Truus en Marijke kennen elkaar al jaren. Zo hebben ze samen in 1999 de jachtakte gehaald. De dochters van Truus hebben samen de bokaal uitgereikt aan Marijke. Het was een bijzonder moment.