C-B Cursus

Vanaf eind maart(als de zomertijd weer begint) begint ook onze zomercursus.

Deze cursus is bedoeld voor voorjagers en hun jonge jachthond om deze op te leiden voor gebruik in de jacht, maar ook voor hondenliefhebbers die hun jachthond willen inzetten op jachtproeven.

Voor deze cursus, die we de zomercursus noemen, dient u zelf een jachtlijn, een fluit en 2 dummy’s bij u te hebben. De trainers hebben zelf alle overige materialen bij zich.

De zomercursus begint in week 14.  De cursus duurt 14 weken en eindigt met een onderlinge wedstrijd en een barbecue.

De cursus bevat de volgende onderdelen:

  • aandachtsoefeningen. U leert hoe u beter de aandacht van uw hond op u gericht houdt.
  • appèlwerk.  Aangelijnd en los volgen, het uitsturen en het komen op bevel, het houden van de aangewezen plaats en het over water sturen van de hond
  • apporteerwerk.  Het aanleren van het apporteren van een dummy, vervolgens naar de oefeningen: Kort apport, verloren apport te land, markeerapport, apport over diep water en apport uit diep water. Wanneer uw hond er aan toe is, wordt er ook met wild gewerkt  bij de apporteeroefeningen.

Deze cursus wordt gegeven op één van de trainingslocaties en beginnen altijd om 19.00 uur.  Na opgaven van de deelnemers wordt bekeken op welke avond de trainingen gegeven worden. We streven er altijd naar om groepen te maken die niet groter zijn dan 6 deelnemers en dat de combinaties qua niveau bij elkaar passen.

Deze training kost € 210,00  en dient vooraf betaald te worden.

Wil je je aanmelden voor de C – B zomercursus? Klik dan hier